kelik-kelik

Khamis, 23 April 2009

lantak korang la..

wajarkah kita menulis blog dalam keadaan marah?

seingat aku, petama kali aku buat macam tu taun 2006..bila aku dan rakan-rakan warriors diminta meninggalkan kerusi dalam satu acara di audi. maka dengan penuh hati membara pegi scud minum milo ais dulu, sambil tu biasa la kutuk-kutuk. maklum la sebelum tu aku biasa duk kat bilik spot light, jaga lampu tu. jadi aku bajet best gak la time tu..haha macam aku ada all acsess kat audi. balik scud selepas menghantar beberapa sms mencarut kat orang tertentu (save credit la), aku pun angkut laptop pegi bilik kebiasaan (common room) meluncur laju ke laman sesawang kegemaran. habis meluncur, jari jemari menari dengan irama tanggo diatas keyboard laptop ini. sudah menjadi resam manusia, mmg sedap marah orang nih..leh maki sesuka hati di blog. cuma satu aku perasaan masa menulis masih terdapat 'haha,hehe,huhu' dalam penulisan. tak kelihatan begitu serius. masa tu baru pakai friendster blog la, tak reti lagi guna blogspot.

tapi dalam diselimuti nafsu amarah, apa saja boleh dicoretkan. kesan daripada penulisan tak pernah difikirkan. dalam dunia menuju ke arah pasca moden, kita boleh bicara apa saja asalkan sanggup bertanggungjawab atasnya.

dan begitu la yang aku lihat sejak dua menjak ini. aku sekadar menulis je, diri ini pun penuh kealpaan dan kesombongan. pilihan ditangan kita sendiri, bak kata lagu pak pandir " ada mata tengok, ada telinga dengar, ada otak pakai, ada mulut DIAM" aku tambah sket ada blog, pikir..

10 ulasan:

pokjak berkata...

btol la tai, ak pn pnah gak marah2 kt blog, pkir2 balik lucu pn ader... huhuhu
per pn tai amarah jgn layan sgt.. jgn jadi panas cm ak huuhuhu

Tanpa Nama berkata...

dak pismp bodh..

kudabesi berkata...

The Ultimate Guide To Curse In Malaysia:

1) bodoh not bodh

2) always curse although you are guilty.


hehe jgn cakap cam tu bro/sis..x elok

klu x puas ati ngan aku, kate je aku bodoh..bdk2 pismp tak yah nk libatkan la..ada lebih 2000 pelajar pismp, x kan la smuanye bodoh. Pandai?

nak jumpa aku, pegi blok 1..tekan no 3 dlm lif..ckp nk jumpa otai

ym aku: kudabesi87

wanmohdfazli berkata...

nampaknya si Tanpa Nama cuba bermain dgn api tetapi TIDAK MEMPUNYAI TELOR[jika anda dari kaum adam la..]

Tanpa Nama..
Amatlah BACUL,DAYUL,PENAKUT TAHAP DEWA anda ini...

tulis satu statement yg boleh dianggap 'tidak pernah diajar'..kemudian blah bgtu shaja..


tidak keterlaluan utk dikatakan,jika anda berada di SELATAN THAI,sudah tentu anda sudah lama MATI ditembak dgn SENAPANG GAJAH!

sbb apa?
sbb anda PENTINGKAN DIRI SENDIRI!

Jika ada masalah,blog bukan jln penyelesaian..

igt..
UTK hidup aman damai n saling bermanis muka di IPBA..bertolak ansurlah kita...

warga IPBA tidak MEMERLUKAN manusia seprti ANDA!




seliparjepunputih-berfikir sebelum bertindak

kudabesi berkata...

aku malas nak melayan da nih..nk pg outstation dulu

tp kpd TN klu anda ada Telor (L) @ ada Buah (P)

seorang Islam, berbangsa Melayu, diajar adab dan sopan, menjunjung Rukun Negara

add aku kt ym..kita settle

Suhaimi Abd Wahid berkata...

wei napa nie lie? sapa plak lah nie carut2 kat blog org nie x baik sungguh..

PerT berkata...

encik tanpa nama yang kurang ajar dan tersangatlah pandainya sehingga mampu mengunggap kata bodoh pada orang lain.

encik tanpa nama..
sian ko takde nama.
mak bapak ko tak bagi nama?
atau ko anak.... ehem ehem...
luar nikah laa senang...

ko ada masalah ngan budak pismp ke?
ke budak pismp ada masalah ngan ko?

hutang x bayar ke?
atau ada budak pismp hensem sikit dari ko..
tak puas ati sebab tu ke?

atau ko ni bukan warga ipba.
marah sebab tak terpilih masuk pismp. ish, aku tak rasa pun ko ni warga ipba.kalo ko warga ipba pun, ko ni monyet2 yang selalu bermaharajalela kat blok 1 ni...

hmmm,
KECUT TAKUT KOLOT TERKUNCI MULUT !

encik tanpa nama yang disayangi dan dihormati...

aku bernama
MUHAMMAD SYAFIQ ZULKIFLEE.
budak ipba panggil aku PERT.
bilik 102B (b)....

anytime,
datang bilik aku kalo ada telor!
kalo nak setelkan ko punya x puas ati tu.!!!!

kudabesi berkata...

biasa la mie...

aku malas nak cakap apa la..org berpencak kita berpencak

Suhaimi Abd Wahid berkata...

ni nama nyer ckp x guna akal yg diberi Allah.. ckp main sdp jek.. xpelah dia wat mcm tue ko wat bodoh jek :D aku tau korg bdk pismp pndai2 belaka kalo x xkan org BPG amek nk jd cikgu btoi x?

azarsyafiq berkata...

huish..ape da jadi ipba skarang nih..macam2 bende jadi sejak naik taraf IPGM KBA eh..tukar balik jd ipba ar..huhu