kelik-kelik

Jumaat, 20 Ogos 2010

entri bertaraf diari jilid 5 - tanpa perjuangan

the screaming hornbill..semangat kenyalang

Tak de benda nak update weh, aku punya blog pun bukan jenis cerita peribadi sangat haha. Sekarang pun lebih afdhal kalau menulis Kajian Tindakan. Tapi demi dapat traffic + nuffnang aku menulis gak la lol.

Kalau aku cakap belajar jadi cikgu nih busy, mau orang tak percaya. Tapi kalau tak busy, bukan la nama study. Tak busy pun kena buat-buat sibuk, baru nampak macam ada style sket.

Start sem, belajar seminggu. Gedubuk-gedebak, pegi internship pada minggu ke-dua untuk tempoh masa sebulan. Dalam intern pun kena panggil gak kalau ada hal-hal berkaitan esp benda pasal akreditasi.

Balik intern gedebak-gedebuk, dah Prof nak datang check..buat akreditasi punya benda. Lebur dah seminggu kat situ. Bukan sebarangan punya kerja tu, bilik meeting director dah jadi macam bilik gerakan banjir. Fail bersepah-sepah, macam Karpal Singh nak bukak kes. Sempat gak la belajar guna mesin fotostat. Cam biasa, kena buat kerja berat..angkat, angkut.

Dan abih jer akreditasi ada la masa beberapa hari belajar, dah start puasa. Dan sekarang bulan puasa la, hari ke 10. syukur dapat lagi berpuasa.

Boleh tahan la busy aku nih. Tapi leh lagi main fesbuk, main game..kes pelik gak tu.

oh ye, selamat berpuasa..selamat beramal-ibadat.takwim 2010 yg penuh lol

p/s: satu lagi entri tanpa perjuangan


3 ulasan:

L.e.y.h.a berkata...

lawa buku nota. bak mai 1.

kudabesi berkata...

yang celoreng tu Takwim 2010, TD yg kuarkan.

aku pun ada 1 leha, Lt.Kol Radzi yg bg

L.e.y.h.a berkata...

haa...yg 2 la...