kelik-kelik

Khamis, 3 Disember 2009

tak de modal


pergh! dua amoi seksi kat kaki

hujung hujung tahun nih, kurang sket aku nak menulis pasal sejarah, pasal militari sebabnya internet yang aku pakai nih memang taraf teruk lah. tak memenuhi nafsu aku kepada kelajuan internet. bila internet slow, macam mana aku nak wat research sebelum tulis entri? bukan boleh main tulis jer, salah fakta kang susah nak kira. pasal politik pulak memang aku malas nak tulis, sebabnya sejak akhir-akhir nih macam tak kira warna bendera semua aku tengok dah kelabu jer. haha. hitam dan putih dah tak nampak, yang jelas ianya kelabu..yang aku nampak machiavellianisim, hipokrasi disamping sindrom tamak kuasa.

hujung taun nih merupakan waktu yang paling sesuai untuk hibernasi dan memulihkan kekuatan untuk menghadapi academic year taun depan. hujung taun nih gak masa untuk tengok Sukan Sea, sapa yang ada duit boleh tengok LIMA 09.

hujung taun nih gak kuar citer myspy, adakah filem nih akan mengatasi all time peberet malaya spy movie, Jeffri Zain? haha. ada rezeki aku tengok cerita nih, aku bagi la komen sket2. tapi kalau tengok dia punye gazzete atau iklan nampak ni cerita lawak jer. tak ada unsur cerita spy yang cerita pasal SB, MI dan PPP hoo. kalau ada cerita macam tu memang aku tertunggu-tunggu. sangap sungguh nak melihat sebuah karya setanding james bond, sepadat Mission Impossible, hero yang segigih Jason Bourne. hehe.

oh ye, sape langgan metro package Astro boleh tengok dokumentari pasal rompakan senjata Al-Maunah di channel CI. kat channel Citra lak ada citer Lembing dan Layang bagi slot Suatu Ketika. Lembing dan Layang mengisahkan skuad Senoi Praaq yang sungguh famuous. tapi semua nih aku tak tengok, nih semua salah astro yang keji..harga mahal. tak mampu lah nak subscribe, channel2 tu. jadi tak boleh bagi review...hoho. demn kapitalis..

notakaki: 1) aku tak susun, tak rancang dan tak buat rangka dalam karangan nih. melanggar ajaran cikgu zila nih haha.
2) PPP diatas bukan nama parti politik. tapi singkatan jawatan dalam...

pic: www.filemkita.com (dapatkan poster filem melayu disini, dari 60's-00)


2 ulasan:

QQQ berkata...

hui! musim untuk cuti-cuti Malaysia!

Politik dah buat rakyat semakin bodoh dan buta!

Seri berkata...

nikmatilah cuti yang berbaki lagi 3 minggu setengah dengan baik. cuti seri dah hampir ke penghujungnya.