kelik-kelik

Sabtu, 15 September 2012

Tentera Jepun masuk Komunis




aku baru baca artikel The Sunday Times Singapore pasal penyerahan jepun kepada british dulu, tapi apa yang menarik hati aku...

bila dalam satu perenggan tu menyatakan apabila Jepun menyerah diri kepada British, ada askar jepun yang tak dapat menerima kenyataan. Ada yang membunuh diri dan sebagainya, tapi dalam The Sunday ni melaporkan bahawa terdapat askar Jepun yang telah menyertai Komunis di hutan untuk memerangi British.

Dilaporkan mengikut The Sunday Times tu, pada tahun 1989..ada 2 orang bekas askar jepun yang telah menyerah diri bersama-sama dengan Chin Peng. Walawey..adakah mereka itu berbangsa Jepun, atau mungkin penduduk nusantara ini yang menyertai tentera Imperial?

nanti kalau jumpa aku kaji lagi...dah macam plot cerita perang korea "my way"

3 ulasan:

sengli kiu berkata...

Greetings admin I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference I will wait for your next article updates Thank you, for sharing

sex shop
sex shop semarang
sex toys semarang
alat pembesar penis
vimax asli
obat kuat semarang
boneka sex full body
obat perangsang wanita semarang

sengli kiu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ab Rahman berkata...

Mungkin orang Korea yang dikerah jadi tentera jepun...saya pernah terbaca dalam artikel sebuah majalah pertahanan tempatan kalau x silap...ada Tentera Jepun berbangsa Korea yang turut dikerah menyerang Tanah Melayu dan Singapura