kelik-kelik

Isnin, 22 Jun 2009

Kempen..1. Sekadar berkongsi informasi, syarikat telekomunikasi DiGi melancarkan satu kempen untuk memberikan sumbangan kepada NGO-NGO yang telah ditetapkan oleh mereka dari bidang sosial, kesihatan dan alam sekitar.

2. Orang ramai boleh menyumbang dengan mengklik pada http://www.lovetosave.com.my/ atau pada banner kempen ini di blog saya.

3. Apabila telah diklik, pengguna diminta untuk menyertakan alamat emel dan umur mereka.

4. Selepas itu, satu emel akan dihantar kepada pengguna untuk mengesahkan bahawa emel telah diterima. Klik sahaja pada emel ini dan ia akan membawa anda kembali ke laman http://www.lovetosave.com.my

5. Setelah emel disahkan, barulah RM 5.00 akan didermakan kepada NGO yang telah dipilih.

6. Di blog ini, NGO yang dipilih ialah NASCOM iaitu National Council of Senior Citizens Organisations Malaysia.

7. Saya telah vote untuk MAKNA, tapi tadi saya dapati NASCOM yang paling kurang dapat sumbangan. Prinsipnya mudah, banyak vote..banyak sumbangan.

8. Kempen ini untuk 30 hari sahaja dengan DiGi berharap untuk menyumbang RM 150,000

9. Scam? entah saya tak rasa ini scam kerana tiada transaksi dari pengguna pun kecuali memberikan alamat emel sahaja. Kalau rasa tak selamat, jangan guna primary email..guna alternative. Di laman rasmi digi juga ada link ke web ini. Rasanya, NGO-NGO nih yang tak menjalankan aktiviti subversif yg langsung mengacam negara.

10. Sekian, menolong orang setiap masa..hehe tak kan tak tau persetiaan kot

Tiada ulasan: