kelik-kelik

Sabtu, 5 Julai 2008

Born In the 4th Of July

semalam 4 july 2008..dan kami menyambut perayaan tahun ke 3 berada di maktab nih.. kebetulan semalam gak independence day kat U.S

kalau nak ikut ambilan julai 2005 ni cuma tinggal 20 orang yang tinggal, yg lain tu bukan kena buang tapi da melanjutkan pelajaran ke luar negara dah..

jadi kami je la yg sambut kat sini..

tapi yang penting bukan jumlah taun sebenarnya tapi macam mana tempoh 3 taun tu boleh ubah kita orang dari budak-budak lepasan sekolah jadi kumpulan guru yang terlatih dalam tahun 2011.
tu yang penting, kalau nak ukur tahap kertas fotostat tu da tebal da tapi kalau nak ambil kira tu sebagai bench mark ilmu tak tahu la brape banyak je yg terpateri di minda nih.

mengenang kembali saat penutup minggu pengurusan pelajar baru taun 2005 dulu, dibagitau bahawa kumpulan pismp akan menjadi kumpulan yang verstail sebab tu la agaknya kita orang kena blaja macam-macam. tapi tak pe la redha je.. elaun da dapat kan ;)

9 ulasan:

anjut berkata...

tahniah la kalian dah senior kat sini...semoga korang dpt kutip lg banyak pengalaman,bukan setakat kutip,tp perbaiki mana yg rosak...semua dah besar2.lepas ni aku g jauh,x jumpa lg korang.kejap je rasa nye masa aku pindah block ni,masih terbau2 habuk bilik aku masa 1st day dulu..tu la..masa makin cemburu.n sekarang ni masing2 busy n ada life sendiri..nak wat camana kan?hehe..ok..

kudabesi berkata...

hehe biasala..

kutip, angkut, buang

Sapixx berkata...

3 tahun yg lama yg amat...

tp x jadi lama sgt since pindah dr maktab lama ari tu

hihihi

Suhaimi Abd Wahid berkata...

pert asyik2 x abis dgn dia nyer maktab lama huhu well i still remember all of my frineds korg sume adalah best frens yg aku ada huhhhu rindu lah kat korg sume huhu

anjut berkata...

bagus suhaimi ramai best friends.aku tak de sorang pun best friend.kawan tu ramai la.

kudabesi berkata...

to mejah:

setiap manusia da tafsiran tersendiri mengenai orang yang rapat dengan mereka..

bagi sesetengah orang mereka cuma ada kenalan dan sedikit kawan

bagi kebanyakan orang, mereka punya ramai kawan dan seorang dua sahabat

bagi ustaz ma il, semua orang sahabat dia.. =)

tp bagi aku, sahabat lebih tinggi nilainya..susah senang bersama, duka tangis dan tawa juga bersama

bagi kawan mungkin cuma gembira dan harta kita yg dikongsi oleh mereka

Suhaimi Abd Wahid berkata...

Betul tu Lie.. setuju sgt2.. SAHABAT mmg susah nk cari KAWAN ramailah.. so...mejah jgn lah sedey2 huhhuhu

anjut berkata...

kawan,sahabat,rakan?who cares? fuck 'em up..aku dah penat semua tu.lebih bagus hidup sorang2.mcm ko?lone ranger,best policy in life.x kaco org,n buat kerja sendiri.banyak sgt hati kena jaga.semua tak kena...apa emo ni?hahaha!kurit!mcm korang ni,x der specific ranking,hanya a chapter in my life.u come n then gone.tu je la.ntah la.merepek mcm syal...

kudabesi berkata...

haha budak smapk mencarut weh..

relak la...ko kan suka menjaga hati punya lagu tu =)