kelik-kelik

Sabtu, 21 Jun 2008

altalavista babeh

setelah sekian lama tak update blog ni, baru hari ni boleh update itu pun setelah mendapat saingan dari pert dan mejah yang aktif berblog sekarang ni. mungkin dorang nak masuk rancangan blog kot atau buat duit dengan buat blog yang glamer dan bleh makan hasil iklan. tapi entah la, Jeff Ooi yang da jadi YB tu bloggers terkenal gak tu. kalau tak salah aritu dia bawak keta wira je masa pegi angkat sumpah sidang dewan rakyat tu. dia masuk paper pasal ape ntah, guard tak bagi dia parking kat tempat yang sepatutnya. Mungkin guard tak caya kot ada YB bawak wira je.

sebelum aku melalut jauh dalam dunia politik nih (kang kena naik court lak) aku nak ucap tahniah kat adik gua yang da berjaya mendapat tawaran sambung belajar kat Unimas tu. Ucapan aku kat dia ialah "belajo bebetul weh". nampaknya aku je la yang tak belaja kat U lagi hehe aku cuma mampu masuk I je iaitu IPGM.

amanah yang diberi untuk menjaga honda dan kancil tu akan dijunjung tapi dengan syarat mana duit minyak, duit servis dll???..tengok la kalau aku rajin nanti aku time aku balik aku bawak la moto keta tu jalan2.

moto yang tak lepas nak seberang laut china selatan

3 ulasan:

anjut berkata...

hey,pantang nyer aku org mcm pasrah jer kalo ckp masuk IPGM!Uni tu jd uni coz besar jer..bukan best pun..student dia bkn 100% dpt kerja,budak IPGM dah confirm dpt kerja.dah la best!
rajin2 la menulis,bukan senang nak tgk ko bercakap...kira tgk karya ko pun dah kira ok.weh,ko ada peminat kat kelas aku.diorang suka baca blog ko...kehkeh!

Laili berkata...

adik pegi sebab nak belajar..along tau mak frust jugak..mak kan nak meneruskan legasi pendidikan dalam family..masuk u ke..masuk institut perguruan ke..sama je,keluar nanti semua anak mak jadi degree holder. I'm sure she will always proud of her kids..dapat keja ke x..tu semua keja tuhan,,rezeki dia yg bagi, janji kerja tu halal. emm,penat dowh aku nak uruskan banyak benda (esp logistik) pasal nak hantar adik kat unimas.tapi kesian gak kat mak..camner ntah dia kat sana..kena handle sorang..weh, ko x anta adik kat airport ke?kalau nak dtg, naiklaa bas.jgn bawak motor..kang mak pengsan lak kat airport tu...k, chow bedah,,

kudabesi berkata...

haha aku bukan rasa inferior (betul eja kan?) aku cuma rasa aku perlu upgrade diri supaya setaraf je..

lagipun dalam dunia pendidikan yg mencabar ni, proses upgrade diri sentiasa berjalan..

legasi kuarga? tak pe la, kalau sume jadi cikgu boring gak..asal jumpe je cita pasal skolah. cikgu ni kena berfikiran luas so dgn pengalaman/ilmu ahli kuarga lain blh la menambah luas pemikiran kognitif ku ini.

btw, adik aku da pg swak da