kelik-kelik

Sabtu, 29 Mac 2008

tsunami politik malaya 2008

tsunami politik malaya...

13 hari berkempen yang panas dan mendebarkan telah berakhir dengan satu keputusan yang mengejutkan kepada ramai orang (walaupun sebelum ini da blog2 yang menjangkakan keputusan seperti ini)

isu harga minyak, kadar inflasi (kenaikan harga barang), isu-isu dalaman parti BN, keperibadian pemimpin BN dijaja dan diarak ke ceramah-ceramah dan juga ke medan pertempuran yang adil dan saksama iaitu internet..

pihak BN melakukan serangan ofensif terhadap pembangkang melalui kempen di media arus perdana..melalui kempen "Pade Doh 18 Tahun" yang khusus dirangka dan dirumus dengan segala ramuan ajaib lagi dijamin berkesan oleh think tank bijak bestari BN/UMNO..

malang berkali malang, apabila kempen-kempen ini berjaya ditangkis oleh pembangkang melalui blog-blog, laman web, emel, perang poster elektronik di friendster dan lain-lain. Pembangkang juga pada awal-awal lagi telah melancarkan kempen untuk memboikot terhadap media arus perdana a.k.a atas tanah a.k.a sah lagi sahih =)

kewujudan para anak muda yang menyokong parti pembangkang juga bukan suatu yang baru..ini terbukti kalau dilihat di friendster yang merupakan sebuah laman kenalan maya yang boleh tahan popular di kalangan anak muda di Malaysia ni..kalau dibuka group UMNO di friendster ia dipenuhi dengan perdebatan panjang lebar oleh penyokong-penyokong PAS khususnya..dimana pergi ahli putera, puteri, pemuda UMNO..atau tidak bisa berdebat di ruang itu kerana ia merupakan satu perjuangan sia-sia sahaja? cuma apa yang perlu difikirkan ialah bagaimana jika seorang pengundi atas pagar membaca tulisan itu? tidakkah akan timbul keraguan terhadap kerajaan? jadi mana pergi sayap-sayap ini???

tak kan tak de yang mampu untuk menjawab tuduhan-tuduhan ini? ermm tak kan cuma berfungsi untuk membuat terjunan di kutub utara atau sekadar berkonvoi sahaja?

4 ulasan:

Sapixx berkata...

kegagalan menambat hati orang muda,
keghairahan merampas kelantan,
serta,
bebanan hidup yg makin meningkat.

anjut berkata...

wah abang otai!best nyer blog!berisi!

sengli kiu berkata...

Greetings admin I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference I will wait for your next article updates Thank you, for sharing

sex shop
sex shop semarang
obat memperbesar alat vital
obat pembesar penis
vimax asli
sex toys vagina senter
obat penggemuk badan semarang
obat kuat cialis

sengli kiu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.